De perfect American moms

Voor wie zich vaak op Pinterest bevindt zal de term stay-at-home mom geen wenkbrauw doen vertrekken. We zien immers vaak genoeg de websites voorbij komen, met de perfecte knutsels, de perfecte ingerichte huizen, de perfecte kinderpartijtjes en het perfecte sociale leven. Zij hebben de perfecte balans tussen thuis, de kinderen en een sociaal leven. Hebben tijd om alles te maken tot in details, vinden alles in Craigslist (de Amerikaanse versie van Marktplaats) voor een schijntje en halen alles wat ze nodig hebben bij de Thriftstores, Wallmart en Dollarstores…..Ze maken de meest fenomenale Knockoffs van de meest mooie spullen die je in de woonmagazines vindt…..ze zijn eigenlijk gewoon perfect!!!

Daar kom ik met twee schoolgaande kinderen, werk, een minimaal sociaal leven een huis vol rommel en met 24 uur te kort in elke dag…Ik heb geen twee linkerhanden, maar onze Marktplaats is vaak doffe ellende qua prijzen, de leuke knutselspullen vinden we hier in speciaalzaken en zijn daardoor duur en vaak kennen we de benodigde spullen in Nederland niet eens!!!!
….En geloof me, ook ik heb geprobeerd om het huis perfect in te richten en opgeruimd te houden zodat het een showhuis uit de blaadjes lijkt…..ook ik probeer voor de kinderen de meest perfecte verjaardagfeestjes te organiseren en ze te helpen met hun huiswerk en probeer een uitgebreid sociaal leven te onderhouden…..Ook ik probeer de perfecte balans te vinden tussen thuis, werk, de kinderen een sociaal leven en mijn man….

Nou, het is me niet echt gelukt…..sterker nog, ik werd er eigenlijk doodongelukkig van…. Iedere keer als ik de spullen poepieduur van marktplaats moest halen baalde ik al een stekker, het steeds moeten bijstellen van de knutselspullen (ondat ik ze hier niet kon uithalen) zorgde vaak voor een creatieve blokkade en als het eindresultaat was vaak om te huilen. De stress die ik had als mijn huis er niet picture perfect bijlag als bezoek binnen kwam, het steeds moeten zoeken naar tijd om alles nog te kunnen doen voelde meer als een clown dan een vrouw en moeder. Ik kwam standaard 24 uur te kort in iedere dag om alles maar te kunnen doen wat die vrouwen doen.
Wat ik ook probeerde ik kon nooit het geluk uitstralen wat de die website wel deden uitstralen als ik ze bekeek……Wat deed ik toch fout……Ik leefde niet meer, was alleen maar bezig om de evenaren wat ik dacht dat het perfecte plaatje was. Maar wie zijn perfecte plaatje was het eigenlijk…..Klaarblijkelijk niet het mijne, want anders kon ik het wel handhaven……

Dus wie bij mij binnenkomt treft een huis aan waar nu geleefd en wat er over drie maanden aan de muur hangt zie ik wel…… mijn kinderen en ik knutselen dan maar minder vaak, maar even de pootjes op de bank met een leuke film is ook aandacht geven….en ik heb wel een sociaal leven, maar eentje die me siert die recht doet aan de persoon die ik ben….lekker klein en knus…..en tja je kunt inderdaad niet je tong over mijn vloer halen, maar hey daar heb ik borden voor 🙂

Respect voor The Perfect American Mom, maar de titel The Perfect Dutch Mom zal aan mij voorbij gaan.