Workshop Study Mission Statement

Als ouders maken we een keuze voor een school als de kinderen nog klein zijn en hun ontwikkeling gaat dan eigenlijk een beetje vanzelf. Wij, als ouders, of de leerkracht stuurt bij waar het treintje van het spoor dreigt te gaan en onze kinderen komen wel de schoolperiode door.

Dan staan ze opeens voor de keuze van het voortgezet onderwijs en opeens is er dan ook een heel sociaal spectrum waar ze nog niet over nagedacht hebben. Was ook nooit aanleiding of behoefte voor! Maar deze keuze en de periode die volgt gaat een groot deel uitmaken van het bewuste leven van onze kinderen, ze krijgen een nieuwe klas, allerlei nieuwe leraren, vaardigheden die van ze gevraagd waar die ze misschien nog nooit van gehoord hebben, en ze gaan puberen!!

Kortom, de periode in het VO schaapt ons als persoon, en daar hebben we eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. We weten dat we nieuwe vakken krijgen die we onder de knie moeten gaan krijgen, maar we weten niet hoe we omgaan met succes, met falen, met leraren die saai zijn, met klasgenootjes waar samenwerken niet leuk mee is…..

We hebben er dus eigenlijk nooit bewust bij stil gestaan dat school ook een leertuin kan zijn voor ons als persoon. Welke vaardigheden willen we leren, wat voor een persoon willen we zijn als we van het VO af komen?

Daar gaan we tijden deze workshop eens lekker over brainstormen!!

Kortom; Ontwikkelen is een feestje

 

IMG_20160509_134329

De workshop en de bijbehorende werkboekjes zijn door BrightZ Coaching ontwikkeld.

Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden of kijk snel op de website!