Personal Mission Statement

In onze jeugd maken we een hele hoop keuzes. Keuzes die we denken de rest van ons leven vast te kunnen houden. Zo maken we keuzes met betrekking tot opleiding en werk, wie onze vrienden zijn, met wie we ons leven willen delen…….

Gaat alles goed en verloopt alles zonder problemen dat is er verder niets aan de hand. We hobbelen lekker door, hebben een leuke baan, hebben een flink sociaal netwerk en kijken nog iedere dag in de poppetjes van de oogjes waar we o zo verliefd op werden.

Maar wat als niet alles gaat zoals gepland? Wat als we maar blijven jobhoppen zonder einde of onze eens zo groot sociale netwerk geslonken is tot een reacties op facebook of andere kant van ons bedje leeg is. Wat dan? Bevinden we ons in 1 van deze (of alle ) situaties dan moeten we opnieuw keuzen gaan maken, we moeten opnieuw gaan kijken wat we eigenlijk met de rest van ons leven willen gaan doen. Maar hoe doe je dan ook alweer?

Een bedrijf beschrijft in een ondernemingsplan¬†wat het gaat doen¬†en hoe het denkt aan inkomen te komen. In zo’n plan worden ook de valkuilen en de sterke punten uitgelicht. Met andere woorden, de bedrijfsvoering moet onderzoeken, nadenken en doelen stellen.

Het Personal Mission Statement doet dat ook maar dan met ons als persoon- het persoonlijke ondernemingsplan!