Waarom een Personal Mission Statement

Als je weet wat je wilt kun je makkelijker ja of nee zeggen. Je weet immer waar je focus ligt.
Als je de kamer rondkijkt waar je in bevind zie je waarschijnlijk niks specifiek, een laptop, een tafel een stoel. Maar wat als je het volgende spelletje speelt:

Ik zie, ik zie wat jij niet ziek en de kleur is……oranje!
Nu zult je ongetwijfeld iets kunnen ontdekken wat oranje is, want daar ligt je focus. Je hebt nu ja gezegd tegen iets zien wat oranje is en nee tegen iets wat rood is.

Een P.M.S. dwingt je om te schrijven wie je wilt zijn en wat je daarvoor nodig hebt.
Door het schrijven van een P.M.S. ga op zoek naar wat je al kunt, wat je nog wilt leren en hoe je dat gaat doen. In ons werk weten we vaak exact wat er van ons verwacht wordt, maar we weten niet wat we eigenlijk van onszelf verwachten in ons leven. Wat verwacht je van jezelf zonder invloed van anderen? We gaan kijken naar de valkuilen, maar ook naar je krachten.

Een P.M.S. dwingt je ook om te kijken waar je heen wilt gaan.
Als je niet weet waar je naar toe wilt werken in leven, hoe weet je dan dat je goed gaat? Er is niemand die je bij geboorte heeft verteld wat je moet gaan doen de komende 100 jaar. Vaak maken we de keuze wanneer we ervoor gevraagd worden (tijdens school, tijdens het zoeken naar een baan).
Als je weet wat je van jezelf verwacht dan weet je ook hoe je dat kunt bewerkstelligen, andersom als je weet waar je heengaat dan weet je ook wat je al in huis hebt en wat nog niet.

Een P.M.S. geeft je power, het geeft je de touwtjes in handen, het geeft je een doel.
In plaats van af te wachten wat er allemaal op je pad gaat komen, ga je actief zorgen dat er dingen op je pad komen. Je hebt zelf de controle in handen om een keuze te maken, om ja of nee te zeggen, je weet wat je doel is en de keuze ligt bij jezelf en niet bij een ander.

Door het schijven van een P.M.S. kijk je ook waarom eerdere keuzen niet geleid hebben tot succes.
Waarom hebben ze niet geleid tot succes, wat ontbrak er? Misschien was het toen een juiste keuze, maar inmiddels niet meer, waarom zou je dan nog op dat pad blijven?

Een P.M.S schrijf je, herschrijf je en je maakt er meerdere revisies op.
Net als moeder aarde door de millennia heen, net als de seizoenen in de natuur, veranderd ook jij en zo ook je P.M.S. Daar is ook niets mis mee. Het is geen vorm van falen, maar een vorm van succes!! Door de uitgestippelde route kom je misschien wel op een andere route terecht die beter werkt, kom je mensen tegen die iets in je zien waar je nog niet aan had gedacht!

‘Niets is zo veranderlijk als de mens’ is niet iets negatiefs als je je eigen kapitein bent!

Door een P.M.S kun je je niet meer verschuilen.
Je kunt nu niet meer schuilen achter de woorden ‘ik weet niet wat ik wil’, je hebt er immers over nagedacht, opgeschreven en uitgewerkt.

Een P.M.S. betekend groei.
Iedere keer als je complete missie, of een deel ervan slaagt, groei je mentaal en/of spiritueel. Je gaat ontdekken, je gaan mensen ontmoeten, je gaat beleven en je gaat leren.  Je gaat je eigen pad volgen en naast dat pad laat je allemaal bloemen en bomen groeien!!