Waarom een Study Mission Statement

Door te onderzoeken wat er mogelijk is, kun je mogelijkheden gaan zien.
Als je weet wat er van je verwacht wordt kun je er beter mee omgaan. Je kunt ook nu gaan nadenken wat jij eigenlijk van die verwachting vindt en of dit iets is wat je wilt. School, daar kun je natuurlijk niet ‘nee’ tegen zeggen, maar je kunt wel ‘ja’ zeggen tegen die dingen die school voor jou leuk kunnen maken! En we gaan dan ook die mogelijkheden zoeken.

Een S.M.S ‘dwingt’ je om te schrijven wie je wilt zijn en wat je daarvoor nodig hebt.
Door het schrijven van een S.M.S. ga je op zoek naar wat je al kunt, wat je nog wilt leren en hoe je dat gaat doen. Op school leren we wiskunde, biologie, Engels en noem maar op. Maar je kunt meer leren op school dan dat en wist je misschien nog niet. Wie wil je zijn als je met je diploma op zak de school uit loopt? Wat wil je dan nog meer geleerd hebben behalve de stelling van Pythagoras? Misschien wil je presentaties leren maken, leren spreken voor groepen, mooie verhalen vertellen maar misschien wil je wel leren hoe je gedisciplineerd je huiswerk maakt.
Wellicht wil je wel beter voor jezelf leren opkomen, of iets leren organiseren.
Sprekende mensen zijn te helpen en als je weet wat je wilt leren, hoef je het alleen nog uit te spreken!!!

Een S.M.S. ‘dwingt’ je ook om te kijken waar je heen wilt gaan.
Als je niet weet waar je naar toe wilt werken in leven, hoe weet je dan dat je goed gaat? Er is niemand die je bij geboorte heeft verteld wat je moet gaan doen de komende 100 jaar. Vaak maken we pas een keuze wanneer we ervoor gevraagd worden.
Als je weet wat je van jezelf verwacht dan weet je ook hoe je kunt gaan bereiken, andersom als je weet waar je heengaat dan kun je ook kijken hoe je daar komt en wat je onderweg allemaal tegen kunt komen.

Een S.M.S. geeft je power, het geeft je de touwtjes in handen, het geeft je een doel.
In plaats van af te wachten wat er allemaal op je pad gaat komen, ga je actief zorgen dat er dingen op je pad komen. Je hebt zelf de controle in handen om een keuze te maken, om ja of nee te zeggen, je weet wat je doel is en de keuze ligt bij jezelf en niet bij een ander.

Een S.M.S schrijf je, herschrijf je en dan herschrijf je het weer en weer….
Net als moeder aarde door de millennia heen, net als de seizoenen in de natuur, verander ook jij en zo ook je S.M.S. Daar is ook niets mis mee. Het is geen vorm van falen, maar een vorm van succes!! Door de uitgestippelde route kom je misschien wel op een andere route terecht die beter werkt, kom je mensen tegen die iets in je zien waar je nog niet aan had gedacht!

‘Niets is zo veranderlijk als de mens’ is niet iets negatiefs als je je eigen kapitein bent!

Door een S.M.S kun je je niet meer verschuilen.
Je kunt nu niet meer schuilen achter de woorden ‘ik weet niet wat ik wil’, je hebt er immers over nagedacht, opgeschreven en uitgewerkt.

Een S.M.S. betekend groei.
Iedere keer als je complete missie, of een deel ervan slaagt, groei je mentaal en/of spiritueel. Je gaat ontdekken, je gaan mensen ontmoeten, je gaat beleven en je gaat leren. Hierdoor groei je als persoon en hierdoor groeit ook je S.M.S.